.

.

New
Мариета И Синсинати Железничката Копродукции. - Сертификат За Акции

Мариета И Синсинати Железничката Копродукции. - Сертификат За Акции

DEN 1200.00

Износот
Залиха

Акции печатени Од Американска Банкнота Копродукции. Лепак на никулец. Прекрасно Гравирање! 2 со печат на приходите. Сертификат за акции издаваат бизниси, обично компании. Акциите се дел од постојаното финансирање на бизнисот. Нормално, тие никогаш не се враќаат, а инвеститорот може да ги врати своите пари само со продажба на друг инвеститор. Повеќето акции, или исто така наречени акции, заработуваат дивиденди, по дискреција на бизнисот, во зависност од тоа колку добро тргувал. Акционер или акционер е дел-сопственик на бизнисот што ги издал сертификатите за акции.

Декларираните карактеристики

Ново

Поврзани производи