.

.

New
Северна Индијана Железнички-Пат - Сертификат За Акции

Северна Индијана Железнички-Пат - Сертификат За Акции

DEN 2000.00

Износот
Залиха

Скрипта Акции печатени на сина хартија. Сертификат за акции издаваат бизниси, обично компании. Акциите се дел од постојаното финансирање на бизнисот. Нормално, тие никогаш не се враќаат, а инвеститорот може да ги врати своите пари само со продажба на друг инвеститор. Повеќето акции, или исто така наречени акции, заработуваат дивиденди, по дискреција на бизнисот, во зависност од тоа колку добро тргувал. Акционер или акционер е дел-сопственик на бизнисот што ги издал сертификатите за акции.

Декларираните карактеристики

Ново

Поврзани производи